پایان رسیدگی به پرونده کلثوم اکبری قاتل سریالی مازندران علت آتش‌سوزی در ساختمان شرکت سیمان سبزوار چه بود؟ مهار آتش سهمگین ساختمان سیمان لار سبزوار با تلاش آتش‌نشانان فرودگاهی چالش‌های اصلی خدمات‌دهی حوزه سلامت در مشهد از زبان رئیس دانشگاه علوم پزشکی (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد: امنیت شغلی و اجتماعی پزشکان به مخاطره افتاده است خبر خوش برای کارگران مشاغل سخت و زیان آور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک نیمه سنگین در جاده‌های شمال کشور (۲۸ شهریور ۱۴۰۴) مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود
سرخط خبرها

مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک

  • کد خبر: ۱۴۴۶۰۲
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک
گاهی اوقات شده یکی از قرص هایمان را بدون آب مصرف کرده ایم. شاید به این دلیل که عجله داشته ایم، تنبلی کرده ایم که از جای خود بلند نشویم یا حتی آب در دسترسمان نبوده است. اما باید توجه داشته باشیم که چنین کاری در حقیقت بسیار خطرناک است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصرف قرص و کپسول با آب نه تنها فرآیند بلع را تسهیل می‌کند، بلکه به جلوگیری از گیر کردن قرص در مری نیز کمک می‌کند. آسیب‌هایی که عدم رعایت همین قاعده ساده می‌تواند ایجاد کند، گاهی اوقات بسیار دردناک و همچنین جدی خواهد بود.

یک پزشک گفت: دارو‌هایی که به اصطلاح در مری گیر می‌کنند، به احتمال زیاد باعث التهاب و تحریک می‌شوند. این اختلال می‌تواند با علائم متفاوتی از سوزش سر دل و درد قفسه سینه و مری گرفته تا حتی خونریزی و ایجاد سوراخ همراه شود.

از آنجایی که هیچ عصب دردی در قسمت‌هایی از مری وجود ندارد، علائم بلافاصله پس از بلع شروع نمی‌شوند. همین موضوع تشخیص اینکه آیا قرص وارد معده شده یا خیر را دشوار می‌سازد. برخی از افراد درد قفسه سینه یا احساسی شبیه به سوزش سر دل را تجربه می‌کنند و ممکن است این احساس را به عنوان یک ناخوشی موقت نادیده بگیرند.

با گذشت زمان قرص‌هایی که در مسیر سفر خود به معده در مری گیر می‌کنند، ممکن است بافت ظریف مری را از بین برده، فرسایش دهند و باعث خونریزی دردناک یا حتی کم آبی شدید شوند که همه این موارد می‌توانند بسیار جدی شوند.

مطالعه‌ای از مجله گوارش ترکیه نشان داده است که تقریبا هر نوع دارویی می‌تواند باعث ایجاد زخم در مری شود، اما به گفته دکتر Caudle چندین داروی رایج وجود دارند که در صورت گیر کردن باعث آسیب قابل توجهی خواهند شد، از جمله دارو‌هایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شوند، انواع آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌های بدون نسخه. وی اضافه می‌کند: دارو‌های تسکین دهنده درد مانند ادویل (ایبوپروفن) معمولا بدون آب مصرف می‌شوند! و این دسته از دارو‌ها در صورت گیر کردن در گلو می‌توانند بسیار مشکل ساز باشند.

توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از عوارض خطرناک بلعیدن قرص‌ها بدون آب، همیشه آن‌ها را با حداقل ۲۳۰ میلی لیتر آب بشویید. همچنین بهتر است که دارو‌های خوراکی را در حالت ایستاده یا نشسته مصرف کنید و هرگز در وضعیت خوابیده این کار را انجام ندهید.

این بدان معناست که باید از مصرف دارو درست قبل از خواب اجتناب و فاصله حداقل ۱۵ دقیقه‌ای را رعایت کنیم تا قرص فرصت حرکت در مری به سوی معده را داشته باشد. در مجموع اگر هیچ مایعاتی هم همراه قرص نوشیده نشود، دارو همیشه در گلو گیر نخواهد کرد. اما همیشه یک لیوان کامل آب می‌تواند این خطر را تا اندازه قابل توجهی کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->