سن ابتلا به سکته مغزی در ایران حدود ۱۰ سال پایین‌تر از میانگین جهانی است احتمال وقوع سیلاب در شمال کشور | امدادگران هلال احمر به وضعیت آماده‌باش درآمدند گیاهان دارویی، قاتل چربی خون بالا شرکت آموزشی پایا تدبیر امید رادمان بیش از دو میلیون نفر-ساعت آموزش برگزار کرد ناکارآمدی در ساختار هزینه‌ها و ضرورت تجمیع منابع بیمه‌ای ۵ درصد اعتبارات بیمه‌های پایه به پیشگیری اختصاص یافت کانون‌های بیابانی خراسان رضوی یکی از منشأ‌های اصلی آلودگی هوا | مهار قطره‌چکانی بیابان‌زدایی روایت نسلی که نشان داده‌اند برای آنچه دوست دارند، از همه تعلقاتشان می‌گذرند | حکایت من و وطن دستگیری شبانه باند موبایل‌قاپی | با دستگیری متهمان؛ قول مردانه پلیس مشهد ۳ ساعته عملی شد ماجرای کیف‌زنی از بانوان در اتوبوس‌های شهری! جنایت خونین در خانه سبز تصادف مرگبار پراید و سمند در اصفهان هفت مصدوم و یک کشته برجای گذاشت ماجرای تیراندازی در اطراف دانشگاه سوهانک تهران چیست؟ کارگروه اضطرار کاهش آلودگی هوا هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد را تمدید کرد (۷ آبان ۱۴۰۴) | ادامه ممنوعیت هرگونه فعالیت ورزشی در فضای روباز پیش‌بینی هواشناسی تا فروردین ۱۴۰۵ | زمستانی کم‌برف، بهاری نرمال در راه است طرح سرشماری گونه‌های نادر حیات وحش آغاز شد عوارض مصرف گُل در نوجوانان: از بی‌انگیزگی تا آسیب‌های مغزی | زنگ خطری که  جدی گرفته نمی شود گلایه مردم از نبود پزشکان متخصص سلامت در برخی از درمانگاه های مشهد| درمانگاه های خالی از متخصص! آغاز فاز صفر اجرای برنامه پزشکی خانواده در ۴ شهرستان | هدف‌گذاری پوشش یکپارچه شهر و روستا واکسیناسیون ۶۰ هزار قلاده سگ صاحبدار علیه هاری در خراسان رضوی صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی کاهش ۱۰ درجه‌ای دما (۷ آبان ۱۴۰۴) ایران در آستانه سالمندی جمعیت و چالش بزرگ نظام بیمه‌ای صدور هشدار هواشناسی سطح نارنجی در پی پیش‌بینی تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز‌های آینده (۷ آبان ۱۴۰۴) چرا فشار خون در فصل سرد بالا می‌رود؟ ادعای معاون وزیر آموزش و پرورش: اجباری‌شدن پیش‌دبستانی، آمار تکرار پایه را کاهش می‌دهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۷ آبان ۱۴۰۴) | احتمال رگبار‌های پراکنده باران در برخی نقاط استان، از فردا معاون وزیر آموزش و پرورش خبر داد: افزایش شمار هنرستان‌های دخترانه عشایر | دوره‌های تربیت معلم همچنان ادامه دارد تکالیف وزارت علوم در حوزه حمایت از هوش مصنوعی مشخص شد نتایج متقاضیان رشته‌های بورسیه نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد (۷ آبان ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک

  • کد خبر: ۱۴۴۶۰۲
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک
گاهی اوقات شده یکی از قرص هایمان را بدون آب مصرف کرده ایم. شاید به این دلیل که عجله داشته ایم، تنبلی کرده ایم که از جای خود بلند نشویم یا حتی آب در دسترسمان نبوده است. اما باید توجه داشته باشیم که چنین کاری در حقیقت بسیار خطرناک است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصرف قرص و کپسول با آب نه تنها فرآیند بلع را تسهیل می‌کند، بلکه به جلوگیری از گیر کردن قرص در مری نیز کمک می‌کند. آسیب‌هایی که عدم رعایت همین قاعده ساده می‌تواند ایجاد کند، گاهی اوقات بسیار دردناک و همچنین جدی خواهد بود.

یک پزشک گفت: دارو‌هایی که به اصطلاح در مری گیر می‌کنند، به احتمال زیاد باعث التهاب و تحریک می‌شوند. این اختلال می‌تواند با علائم متفاوتی از سوزش سر دل و درد قفسه سینه و مری گرفته تا حتی خونریزی و ایجاد سوراخ همراه شود.

از آنجایی که هیچ عصب دردی در قسمت‌هایی از مری وجود ندارد، علائم بلافاصله پس از بلع شروع نمی‌شوند. همین موضوع تشخیص اینکه آیا قرص وارد معده شده یا خیر را دشوار می‌سازد. برخی از افراد درد قفسه سینه یا احساسی شبیه به سوزش سر دل را تجربه می‌کنند و ممکن است این احساس را به عنوان یک ناخوشی موقت نادیده بگیرند.

با گذشت زمان قرص‌هایی که در مسیر سفر خود به معده در مری گیر می‌کنند، ممکن است بافت ظریف مری را از بین برده، فرسایش دهند و باعث خونریزی دردناک یا حتی کم آبی شدید شوند که همه این موارد می‌توانند بسیار جدی شوند.

مطالعه‌ای از مجله گوارش ترکیه نشان داده است که تقریبا هر نوع دارویی می‌تواند باعث ایجاد زخم در مری شود، اما به گفته دکتر Caudle چندین داروی رایج وجود دارند که در صورت گیر کردن باعث آسیب قابل توجهی خواهند شد، از جمله دارو‌هایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شوند، انواع آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌های بدون نسخه. وی اضافه می‌کند: دارو‌های تسکین دهنده درد مانند ادویل (ایبوپروفن) معمولا بدون آب مصرف می‌شوند! و این دسته از دارو‌ها در صورت گیر کردن در گلو می‌توانند بسیار مشکل ساز باشند.

توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از عوارض خطرناک بلعیدن قرص‌ها بدون آب، همیشه آن‌ها را با حداقل ۲۳۰ میلی لیتر آب بشویید. همچنین بهتر است که دارو‌های خوراکی را در حالت ایستاده یا نشسته مصرف کنید و هرگز در وضعیت خوابیده این کار را انجام ندهید.

این بدان معناست که باید از مصرف دارو درست قبل از خواب اجتناب و فاصله حداقل ۱۵ دقیقه‌ای را رعایت کنیم تا قرص فرصت حرکت در مری به سوی معده را داشته باشد. در مجموع اگر هیچ مایعاتی هم همراه قرص نوشیده نشود، دارو همیشه در گلو گیر نخواهد کرد. اما همیشه یک لیوان کامل آب می‌تواند این خطر را تا اندازه قابل توجهی کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->