پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (٨ اردیبهشت ماه١۴٠٣) | وزش باد و بارش باران در برخی از مناطق استان واژگونی پراید در جاده نیشابور -سبزوار، ۵ مصدوم برجای گذاشت آیا انجام اقدامات زیبایی در دوران بارداری ممنوع است؟ روند کاهشی داوطلبان پسر برای ورود به دانشگاه | کاهش حدود ۳ درصدی داوطلبان پسر در خراسان‌رضوی طی یک سال زمان و مبلغ پرداخت مستمری مددجویان بهزیستی اعلام شد دستگیری چند سارق با ده‌ها فقره دزدی در مشهد بهترین دمنوشی که از اضافه‌وزن جلوگیری می‌کند مبنای افزایش حقوق بازنشستگان باید اجرای صحیح ماده ۹۶ قانون تامین‌اجتماعی باشد افزایش ۷ درصدی اهدای خون در خراسان رضوی (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری وضعیت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان را شرح می‌دهد علت ریزش مو در زنان به‌دلیل کمبود کدام ویتامین است؟ | دلایل ریزش مو در زنان قتل مدیرعامل شرکت پخش لوازم آرایشی با ۳۷ ضربه چاقو در تهران (۸ اردیبهشت ۱۴۰۳) آیا سشوار برای مو خوب است؟ | ۳ راه ساده برای کاهش ضرر استفاده از سشوار نماینده کارگران: سپردنِ تعیینِ مزد به مجلس به معنای بی‌صداترکردنِ کارگران است بهترین نوع زیتون از نظر طب سنتی | هر آنچه درباره زیتون باید بدانید برای رفع خستگی این غذا‌ها را بخورید دبیر کل خانه کارگر: دربرابر هر تصمیمی که بوی مقابله با امنیت شغلی بدهد، خواهیم ایستاد ورود سامانه بارشی به کشور طی سه‌شنبه (۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳) رفتار صحیح با کودکانی که زیاد کابوس می‌بینند | ۵ اقدامی که باید هنگام کابوس دیدن کودکتان انجام دهید
سرخط خبرها

مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک

  • کد خبر: ۱۴۴۶۰۲
  • ۲۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۶
مصرف قرص بدون آب | اشتباهی ساده اما بسیار خطرناک
گاهی اوقات شده یکی از قرص هایمان را بدون آب مصرف کرده ایم. شاید به این دلیل که عجله داشته ایم، تنبلی کرده ایم که از جای خود بلند نشویم یا حتی آب در دسترسمان نبوده است. اما باید توجه داشته باشیم که چنین کاری در حقیقت بسیار خطرناک است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصرف قرص و کپسول با آب نه تنها فرآیند بلع را تسهیل می‌کند، بلکه به جلوگیری از گیر کردن قرص در مری نیز کمک می‌کند. آسیب‌هایی که عدم رعایت همین قاعده ساده می‌تواند ایجاد کند، گاهی اوقات بسیار دردناک و همچنین جدی خواهد بود.

یک پزشک گفت: دارو‌هایی که به اصطلاح در مری گیر می‌کنند، به احتمال زیاد باعث التهاب و تحریک می‌شوند. این اختلال می‌تواند با علائم متفاوتی از سوزش سر دل و درد قفسه سینه و مری گرفته تا حتی خونریزی و ایجاد سوراخ همراه شود.

از آنجایی که هیچ عصب دردی در قسمت‌هایی از مری وجود ندارد، علائم بلافاصله پس از بلع شروع نمی‌شوند. همین موضوع تشخیص اینکه آیا قرص وارد معده شده یا خیر را دشوار می‌سازد. برخی از افراد درد قفسه سینه یا احساسی شبیه به سوزش سر دل را تجربه می‌کنند و ممکن است این احساس را به عنوان یک ناخوشی موقت نادیده بگیرند.

با گذشت زمان قرص‌هایی که در مسیر سفر خود به معده در مری گیر می‌کنند، ممکن است بافت ظریف مری را از بین برده، فرسایش دهند و باعث خونریزی دردناک یا حتی کم آبی شدید شوند که همه این موارد می‌توانند بسیار جدی شوند.

مطالعه‌ای از مجله گوارش ترکیه نشان داده است که تقریبا هر نوع دارویی می‌تواند باعث ایجاد زخم در مری شود، اما به گفته دکتر Caudle چندین داروی رایج وجود دارند که در صورت گیر کردن باعث آسیب قابل توجهی خواهند شد، از جمله دارو‌هایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می‌شوند، انواع آنتی بیوتیک‌ها و مسکن‌های بدون نسخه. وی اضافه می‌کند: دارو‌های تسکین دهنده درد مانند ادویل (ایبوپروفن) معمولا بدون آب مصرف می‌شوند! و این دسته از دارو‌ها در صورت گیر کردن در گلو می‌توانند بسیار مشکل ساز باشند.

توصیه می‌شود به منظور جلوگیری از عوارض خطرناک بلعیدن قرص‌ها بدون آب، همیشه آن‌ها را با حداقل ۲۳۰ میلی لیتر آب بشویید. همچنین بهتر است که دارو‌های خوراکی را در حالت ایستاده یا نشسته مصرف کنید و هرگز در وضعیت خوابیده این کار را انجام ندهید.

این بدان معناست که باید از مصرف دارو درست قبل از خواب اجتناب و فاصله حداقل ۱۵ دقیقه‌ای را رعایت کنیم تا قرص فرصت حرکت در مری به سوی معده را داشته باشد. در مجموع اگر هیچ مایعاتی هم همراه قرص نوشیده نشود، دارو همیشه در گلو گیر نخواهد کرد. اما همیشه یک لیوان کامل آب می‌تواند این خطر را تا اندازه قابل توجهی کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->